Top

Voorkeurslijst 2016

Case By CaseBranding & Identy Voorkeurslijst 2016

Voorkeurslijst 2016

December is de ideale lijstjesmaand. Liefhebbers van voorkeurslijsten geven aan wat ze top vonden in welk domein dan ook.

Eén van de sleutelwoorden in 2016 is wat mij betreft ‘beleving’. Het opdoen van een positieve ervaring, het concreet invullen van een ‘Xperience’ of nog, samen iets creëren waar je met veel voldoening op terug kijkt.

Hou je vast voor zij die willen want graag deel ik met jullie in willekeurige volgorde mijn ‘Lucky 7 Xperiences’ voor 2016 !

Wat een jaar…

 

  1. De kracht van een coachee

2016 was een topjaar op het vlak van individuele business coachings. Of het nu Carla, Laurent, Erwin, Sofie, Koen, André, Jo of Pieter is… Wat was het geweldig om samen met hen tijd door te brengen, te observeren, een klankbord te zijn en vooral samen op zoek te gaan naar dat extraatje waar ze het verschil kunnen maken als leidinggevende, commercieel verantwoordelijke. Eén constante, het zijn mensen die vooruit willen, open staan voor feedback en bereid zijn om in hun loopbaan te investeren. Als business coach zijn dit opportuniteiten om ‘U’ tegen te zeggen.

 

  1. Unleash your innovation

Innovatie staat niet alleen synoniem met creativiteit. Innovatie gaat ook over een gedragswijziging, een cultuurbeleving en een visie van een bedrijf om in haar medewerkers te investeren. Een Belgisch constructiebedrijf met internationale faam staat met stip op één als voorbeeld van een ‘good place to work’  dat bovendien met het concept ‘Unleash’ innovatie wereldwijd wil bevorderen.  Samen met creativity coaches Roderick en Peter en in overleg met de Innovation Board was het knallen. Interactieve workshops in België, Nederland en het Midden-Oosten gaven de meer dan 350 medewerkers een dynamiek en een geloof in hun eigen innovatiekunnen en de Besixorganisatie. Wat een dankbaar publiek :-).

 

  1. A hell of a job

Het najaar ’16 stond ook in het teken van een interim managementopdracht bij een industriële bakkerij. Na dag 1 was het geen algemeen management meer maar was het een combinatie van crisis management, finale keuzes maken en vooral veel communiceren binnen het bedrijf. De organisatie een toekomst geven daar draaide het om. Op het moment zelf ‘a hell of a job’, maar wel één die me een enorme voldoening gaf.

 

  1. Start up 45 Plus

Zomer ’16 was ook de opstart van 45 Plus. Een nieuw initiatief met matching partners Bert en Patrick (www.45-plus.be). In een VUCA-wereld is het vandaag een uitdaging om 45 plussers langer, duurzamer en met ‘goesting’ aan het werk te krijgen en/of te houden.  Flexwork, interim management of wendbaar werk (agile) zijn arbeidsvormen die meer en meer aan belang winnen. Het 45 Plusevent op OHL was een schot in de roos en gaf meteen inspiratie en dynamiek om er 200% voor te gaan.

 

  1. Personal Branding

Voor een ICT-bedrijf kreeg ik in november en december de kans om een groep van een 30-tal medewerkers in ‘reconversie’ te begeleiden. Elke medewerker had zijn of haar eigen professioneel verhaal, een pak ervaring in de rugzak maar ook het gevoel dat ze hun eigen merk binnen of buiten de organisatie moeten vermarkten. Weer jezelf verkopen, durven nieuwe wegen in te slaan of nog je netwerk aanspreken en uitbouwen. Confronterend maar heel zinvol…

 

  1. Smart Sales Energy

Altijd fijn om gedurende een commerciële opleiding met een dynamisch en jeugdig salesteam te werken. Honger naar kennis, een hoog energieniveau en de bereidheid om in aanwezigheid van een professioneel acteur de verschillende stappen van het salesproces te doorlopen. Learning by doing en learning by observation maken de salesreps inhoudelijk overtuigend en dit in combinatie met hun aanstekelijk enthousiasme moeten de succesfactoren zijn om in 2017 op commercieel vlak te scoren.

 

  1. Mensen hebben meerdere competenties

De arbeidsmarkt durft wel eens snel een stempel op je voorhoofd te kleven of je quasi letterlijk in een bepaalde lade te stoppen en dit op basis van functie, sector, ervaring,…. Vandaag ben ik er nog meer van overtuigd dat mensen meerdere competenties hebben. Er zit heel wat potentieel in mensen en het lijkt me cruciaal om weer op zoek te gaan naar de talenten (emotioneel, rationeel en fysiek) die medewerkers in zich dragen. Zelf heb ik nieuwe talenten en passies ontdekt waar ik me niet meteen van bewust was. Een spiegel, een klankbord, durven te springen, nieuwe belevingen en ervaringen opdoen, het maakt je niet alleen bewust maar ook completer!