Top

Time flies…

Case By CaseCoaching Time flies…

Time flies…

Time flies when you ‘re having fun…. Wie ben ik om dit tegen te spreken ?  10 jaar Case by Case en elke dag weer komen er heel wat professionele uitdagingen en boeiende projecten op je weg.

De onzekerheid om met een lege agenda geconfronteerd te worden is al lang niet meer. De project business is vandaag, morgen en overmorgen. Wat de toekomst brengt, weet je nooit op voorhand. ‘You have to deal with it’ en het houdt je als 50-plusser scherp.

Andere interessante invalshoek is de diversiteit van opdrachten. De voorbije maanden lag het speelveld helemaal open. Heel uiteenlopende missies en toch is er een rode draad merkbaar. Het draait steeds om mensen, communicatie, management en het behalen van betere resultaten.

 

Waardering is de basis

Waar ik heel wat energie en plezier uithaal is het begeleiden van commerciële teams. Vandaag werk ik als interim manager (10 à 12 dagen op maandbasis) voor 2 bedrijven (het Leuvense Mastermail en een bedrijf met 28 filialen in de ICT-retailsector) waar ik samen met de account managers en de sales coaches niet alleen werk op het versterken van het resultaat maar ook rond persoonlijke ontwikkeling. Mensen initiatieven zien nemen, samen op zoek gaan naar oplossingen of gewoonweg een deal binnenhalen…. Het geeft de energie om er nog harder tegenaan te gaan. Overigens, wat mij betreft begint en eindigt het bij waardering.

Over waardering gesproken, het voorbije jaar heb ik de eer en het genoegen om voor een Belgische bank 150 leidinggevenden (van teamleads tot en met het directiecomité) te begeleiden in een ‘waarderingstraject’. De creatie van een cultuur waar leidinggevenden in dialoog gaan met hun medewerkers, hen zelf laten nadenken over de invulling/focus van de job, hun kerncompetenties ontwikkelen en samen de kwantitatieve objectieven behalen.  Fijn om van de directie te horen dat de mindset veranderd is, het wederzijds vertrouwen is vergroot en op het terrein de leidinggevenden meer en meer ‘pullen’ in plaats van te ‘pushen’.

 

Business coaching = energiebom

Een andere energiebron of moet ik energiebom zeggen zijn de business coachings. Geweldig om doen. Samen met leidinggevenden in ‘one to one’s’ werken aan hun inzicht, zelfleiderschap, GBV (Gezond Boerenverstand), hun communicatie – en people managementvaardigheden. Concreet, toepasbaar en inspirerend zijn de 3 sleutelwoorden van de begeleidingen.

Ja, ik geef het toe.  Het is geweldig om als vijftiger je kennis, ervaring, drive, passie en inzicht te delen met bedrijven, teams en coachees. De eindsprint naar het jaareinde is ingezet en kijk nu al uit naar wat 2019 professioneel brengt.

Lijkt me overigens interessant om in de toekomst ‘de comfortzone’ verder te verlaten en te stretchen. Of om de woorden van de grote Scandinavische filosofe Pippi Langkous te parafraseren “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan….”

Zin om eens te sparren of op zoek naar een luisterend oor ? Aarzel niet en contacteer me even.