Top

Een trio is top in business coaching

Case By CaseCoaching Een trio is top in business coaching

Een trio is top in business coaching

In de begeleiding van leidinggevenden en commerciële profielen ben ik vanuit Case by Case altijd op zoek naar een meerwaarde voor de coachee en het bedrijf. Met andere woorden, hoe kan je het maximale uit de coaching – en mentoringmomenten halen.

trio

Sinds enige tijd werk ik samen met een aantal professionele acteurs die ik nauw betrek bij de begeleidingen. Een meerwaarde ? Absoluut ! Vanuit de behoefte van de coachee (bv. people management, sales, communicatievaardigheden) werken we in één van de coachingmodules rond situaties vanuit zijn/haar professionele leefwereld.  Opdracht voor de acteur is zich 100% inleven in de situatie, de rol en het profiel van de gesprekspartner.

Heel concreet, learning by doing voor de coachee en dit in een sfeer van openheid en vertrouwen. De coachee gaat in dialoog met de professioneel acteur en krijgt meteen authentieke feedback over hoe hij/zij ‘binnenkomt’. Feedback over het non-verbale gedrag, de inhoud van de boodschap, de luistervaardigheid, de daadkracht of een gebrek er aan, stemvolume en andere communicatieve uitingen.

Bij de debriefing na afloop van de sessie is er unanimiteit troef. De coachees geven aan dat het werken met een professionele acteur top is en dit omwille van :

  • realistische situaties (‘wat een inlevings- en aanpassingsvermogen van de acteur’),
  • impact op bewustwording van mijn gedrag en communicatie,
  • verrijkende feedback waar ik iets mee ben,
  • onmiddellijk toepasbaar (‘ik wist niet dat ik het communicatief ook anders kon aanpakken’),
  • af en toe confronterend maar vooral .